Ziektekosten-verzekering

Ziektekosten-verzekering

Als baasje zorgt u goed voor uw huisdier; goede voeding, speeltjes, een mooie mand, maar ook een goede verzorging. Uw hond of kat kan betrokken raken bij een ongeval of ernstig ziek worden.

De kosten van de behandeling hiervan kunnen echter oplopen (onderzoeken, specialisten etc.). Het is dan prettig als u deze (onverwacht) hoge kosten kunt dragen. Daarom is het verstandig om uw huisdier tegen ziektekosten te verzekeren. Net als bij uw eigen verzekering, is het prachtig als u er nooit gebruik van hoeft te maken; want dan is uw huisdier gezond. Maar het kan ook anders lopen !

Tristan, een Weimaraner pup, liep tegen een auto aan. In eerste instantie dacht de eigenaresse dat zijn voorpoot gekneusd was, maar ze vertrouwde het niet helemaal. De eigenaresse belde en mocht direct naar onze kliniek komen. Na onderzoek en röntgenfoto’s bleek dat Tristan zijn ellepijp (ulna) en spaakbeen (radius) gebroken had. Tristan werd direct doorverwezen naar de orthopeed en daar werd Tristan geopereerd; zijn poot werd keurig gerepareerd dmv een plaat met negen schroeven.

bij de 2e controle, na 6 weken ‘bench-rust’, zat de plaat keurig op zijn plaats

De genezing verliep voortvarend en bij de 2e controle was de voorpoot van Tristan weer goedgekeurd en mocht hij steeds meer gaan bewegen. Na 3 maanden was hij weer de oude. Niet onbelangrijk zijn de kosten van dit ongeluk; de eigenaresse was aan medische kosten totaal 4500.- euro kwijt; zij was dus erg blij met ons advies om hem te verzekeren tegen medische onkosten!

Tristan is weer als vanouds; Tristan blij en baasje blij

Zorgverzekering voor uw hond, kat of konijn

  • wanneer u niet geconfronteerd wilt worden met (onverwachte) kosten adviseren wij om uw huisdier te verzekeren
  • het is mogelijk om een goede zorgverzekering voor uw huisdier af te sluiten, vrijwel alle medische kosten worden dan door de verzekeraar vergoed
  • ook bij huisdierenverzekeringen zijn er diverse pakketten en aanvullingen; de premies, vergoedingen en het eigen risico staan duidelijk vermeld in de brochures en de polisvoorwaarden
  • lees de voorwaarden goed door

Wij weten dat u uw huisdier goed verzorgt; wees ook financieel voorbereid door het afsluiten van een goede zorgverzekering.