Wie zijn neus schendt…

Wie zijn neus schendt…

Vrolijke rakkers stoeien soms iets te onstuimig. Zo kreeg de trotse Vlaamse reus Luigi zijn buurman Olaf op bezoek. Daarna had hij toch wat last van zijn neus

Luigi 3 weken na zijn ‘neuscorrectie’

Deze keer sprong Olaf over een hek van 1½ meter en wist in een snelle actie Luigi in zijn neus te bijten. Ongelukje? Wacht niet en bel ons even. De eigenaresse mocht direct naar onze kliniek komen. Allebei flink geschrokken, gelukkig niet levensbedreigend, maar wel een flinke winkelhaak op de neus van Luigi. Bijtwonden worden altijd gedesinfecteerd en gerepareerd, in dit geval moest dat chirurgisch.

Onder een goede stabiele narcose met zuurstoftoediening hebben wij de wond opgefrist en netjes gehecht. Na de narcose krijgen konijnen noodvoeding mee om te zorgen dat de darmen goed blijven werken. Luigi mocht weer naar huis met antibiotica en een goede pijnstilling. Na 10 dagen zag de neus er weer prachtig uit, een hele opluchting. Luigi en baasje weer blij.

Let op bij vechtincidenten bij konijnen:

  • konijnen kunnen erg gemeen vechten en bijten (soms tot de dood erop volgt)
  • zorg dus dat konijnen die bij elkaar zitten goed met elkaar overweg kunnen; vraag onze praktijk voor adviezen, soms kan castreren een uitkomst bieden
  • vraag ook om advies als u met het ene konijn naar de praktijk komt en het andere konijn thuisblijft (soms kan er bij thuiskomst ruzie ontstaan)
  • is er een vechtpartij geweest, bel ons voor overleg en laat uw konijn zo snel mogelijk nakijken
  • konijnenbeten moeten altijd behandeld worden ter voorkoming van een infectie of blijvende schade

 

Specialisten voor kleine ongelukjes. Ongelukje? Wacht niet en bel ons even, wij staan altijd klaar voor u en uw dier.